Voorpret

Maps Maps Maps is even met vakantie. Vandaar dat het kaartenverhaaltje van deze week wat kort is.

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om een vakantie voor te bereiden. Mijn lieve vriendin bijvoorbeeld leest met gemak alle Lonely Planets die er te vinden zijn. Ik kan dat niet. Ik heb het geprobeerd maar ik kan me via een toeristisch boekje niet inleven in een plek. Er zijn weer anderen die weigeren zich überhaupt te verdiepen in waar ze naartoe gaan omdat ze van mening zijn dat dat “afdoet aan de ervaring”. Dat vind ik eigenlijk een beetje gezemel en ergens denk ik dan ‘luiaard’.

Als ik op vakantie ga begint mijn voorpret met het maken van een kaartje. En dan niet met alle grafische toeters en bellen die ik voor u uit de kast haal maar gewoon met een simpel printje.

Eerdere kaartjes. IJsland en Normandië.
Nu gaan we naar Texel. Leuk! Slufter, Ecomare, Skuumkoppe. Daarna houdt mijn kennis wel een beetje op. Er is vast ergens een mooie vuurtoren. Zodra ik een printje heb waar ik naar kan kijken zie ik het eiland voor me. A sense of place zullen we maar denken. Via het internet kom ik dan achter plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik google op ‘top 10 uitjes’ en ‘wat te doen op Texel’. Wat me aanspreekt gaat met pen op de kaart. Soms stippel ik een wandelroute uit.
Het resultaat van de voorpret.
10 oktober ben ik weer terug en sta ik open voor al uw vragen. Nu gaan we kokkels rapen!!!
PS Heeft u nog tips voor Texel? Ik lees ze graag en begeef me tot vrijdagmorgen op het eiland.

Follow us

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Denk jij dat Maps Maps Maps ook jou kan helpen

neem dan nu contact op.

Maps Maps Maps, Oude Looierstraat 65-67, 1016 VH Amsterdam, 0620702800, info@mapsmapsmaps.nl

Pin It on Pinterest

Share This

Vertel het je vrienden

Deel dit op je favoriete netwerk